Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mürdüm Erikli Tart Tarifi

Mürdüm Erikli Tart

Mürdüm Erikli Tart Tarifi

Mürdüm Erikli Tart tarifi: Mürdüm Erikli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Erikli Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mürdüm Erikli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram un
  • 150 gram tereyağı
  • 75 gram toz şeker
  • 85 mililitre soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase mürdüm eriği
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı (silme) tarçın
  • 4 yemek kaşığı süt

Mürdüm Erikli Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Una tuz ve şekeri ekleyin. Robotta bu karışıma küçük küplere böldüğünüz soğuk tereyağını ekleyip çekin. Un sarı renk aldığında soğuk suyu ekleyin. 20-25 saniye daha çekin. Hamur top haline geldiğinde durun.
  • Hafif unladığınız tezgaha karışımı alın. Hamura fazla yoğurmadan şekil verin, düzleştirip streç filme sarın. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
  • Erikleri dilediğiniz gibi dilimleyin. Üzerine  şeker, tarçın ve mısır nişastası ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan hamuru biraz un serptiğiniz bir tezgaha alıp çok hafif yoğurup 0.5 cm genişliğinde açın. Tart kalıbınızdan 3-4 cm daha geniş olmalı.
  • Açtığınız hamuru  tart kalıbınıza yerleştirin. Hamuru çekmeden kaldırarak önce kalıbın dip kenarlarına hamuru yerleştirin.
  • Kenarlara parmağınızla hafifçe bastırın. Taşan kenarları kesin. Dilimlediğiniz erikleri yan yana yerleştirdikten sonra tartı tekrar buzdolabınıza kaldırın.
  • Kalan hamurla dilediğiniz şekilleri kesip, düz bir tabağa yerleştirip  tartınız ile birlikte soğumaları için dolabınıza kaldırın.
  • 10 dakika sonra kenar süslerini yerleştirip üzerine fırça yardımıyla şeker ve süt karışımını dikkatlice sürün. Önceden 180 C de ısınmış fırınınızda tartı 30-35 dakika pişirin.
  • Üzeri hafif kızardıktan sonra fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mürdüm Erikli Tart tarifinin püf noktası nedir?

Tartınızın altının pişmesi için fırınınızın en alt bölümünde pişirin. Fan kullanmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025