Mürdüm Erikli Tart Tarifi
Mürdüm Erikli Tart tarifi: Mürdüm Erikli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Erikli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Mürdüm Erikli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram un
- 150 gram tereyağı
- 75 gram toz şeker
- 85 mililitre soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase mürdüm eriği
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı (silme) tarçın
- 4 yemek kaşığı süt
Mürdüm Erikli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Una tuz ve şekeri ekleyin. Robotta bu karışıma küçük küplere böldüğünüz soğuk tereyağını ekleyip çekin. Un sarı renk aldığında soğuk suyu ekleyin. 20-25 saniye daha çekin. Hamur top haline geldiğinde durun.
- Hafif unladığınız tezgaha karışımı alın. Hamura fazla yoğurmadan şekil verin, düzleştirip streç filme sarın. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
- Erikleri dilediğiniz gibi dilimleyin. Üzerine şeker, tarçın ve mısır nişastası ekleyip karıştırın.
- Soğuyan hamuru biraz un serptiğiniz bir tezgaha alıp çok hafif yoğurup 0.5 cm genişliğinde açın. Tart kalıbınızdan 3-4 cm daha geniş olmalı.
- Açtığınız hamuru tart kalıbınıza yerleştirin. Hamuru çekmeden kaldırarak önce kalıbın dip kenarlarına hamuru yerleştirin.
- Kenarlara parmağınızla hafifçe bastırın. Taşan kenarları kesin. Dilimlediğiniz erikleri yan yana yerleştirdikten sonra tartı tekrar buzdolabınıza kaldırın.
- Kalan hamurla dilediğiniz şekilleri kesip, düz bir tabağa yerleştirip tartınız ile birlikte soğumaları için dolabınıza kaldırın.
- 10 dakika sonra kenar süslerini yerleştirip üzerine fırça yardımıyla şeker ve süt karışımını dikkatlice sürün. Önceden 180 C de ısınmış fırınınızda tartı 30-35 dakika pişirin.
- Üzeri hafif kızardıktan sonra fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mürdüm Erikli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Tartınızın altının pişmesi için fırınınızın en alt bölümünde pişirin. Fan kullanmayın.