Mürdüm Erikli Tart Tarifi
Mürdüm Erikli Tart tarifi: Mürdüm Erikli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Erikli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Mürdüm Erikli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram  tereyağı
 - 1 adet  yumurta
 - 1 çay kaşığı  kabartma tozu
 - 1 su bardağı  şeker
 - 1 paket  vanilya
 - 2 su bardağı  un
 - 12 adet  mürdüm eriği
 - 1 yemek kaşığı  tarçın
 
Mürdüm Erikli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Mürdüm eriklerini 4'e bölerek bir kenarda bekletiyoruz.
 - Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz, unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını kontrol ediyoruz.
 - Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.
 - Hamuru toparladıkta sonra büyükçe bir limon kadar bir parça koparıp bir kenara ayırıyoruz. 12'li muffin kalıbına muffin kağıtları yerleştiriyoruz.
 - 1 adet muffin kağıdını tezgaha alıyoruz. Hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp avuç içimizde muffin kağıdına bastırarak açıyoruz. Çok kalın veya çok ince olmamalı.
 - Hamuru kağıt büyüklüğünce genişlettikten sonra direkt kalıba oturtuyoruz. (Bu aşamada hamurda hafifçe katlanmalar olabilir, kağıt hamurun içine katlanabilir, piştikten sonra çok rahat ayrılacaktır.)
 - Hazırladığımız eriklerden 4-5 adet dik şekilde hamurun ortasına ekliyoruz. Bu aşamada tatlı kaşığı ile eriklerin üzerinden toz şeker gezdiriyoruz, biraz tarçın serpiştiriyoruz.
 - Kenara ayırdığımız hamura birazdaha un ekliyoruz ve elimizde ufalayarak tartların üzerini bu hamurla kaplıyoruz.
 - 180 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Mürdüm Erikli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Unu azar azar ekleyin, tarif 2 bardak ama daha az veya fazla da alabilir.
Mürdüm Erikli Tart tarifi için servis önerisi
Tartlar soğuduktan sonra dondurma ile servis edebilir veya sadece üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.