Mürdüm Erikli Tart Tarifi
Mürdüm Erikli Tart tarifi: Mürdüm Erikli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Erikli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Mürdüm Erikli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 12 adet mürdüm eriği
- 1 yemek kaşığı tarçın
Mürdüm Erikli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Mürdüm eriklerini 4'e bölerek bir kenarda bekletiyoruz.
- Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz, unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını kontrol ediyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Hamuru toparladıkta sonra büyükçe bir limon kadar bir parça koparıp bir kenara ayırıyoruz. 12'li muffin kalıbına muffin kağıtları yerleştiriyoruz.
- 1 adet muffin kağıdını tezgaha alıyoruz. Hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp avuç içimizde muffin kağıdına bastırarak açıyoruz. Çok kalın veya çok ince olmamalı.
- Hamuru kağıt büyüklüğünce genişlettikten sonra direkt kalıba oturtuyoruz. (Bu aşamada hamurda hafifçe katlanmalar olabilir, kağıt hamurun içine katlanabilir, piştikten sonra çok rahat ayrılacaktır.)
- Hazırladığımız eriklerden 4-5 adet dik şekilde hamurun ortasına ekliyoruz. Bu aşamada tatlı kaşığı ile eriklerin üzerinden toz şeker gezdiriyoruz, biraz tarçın serpiştiriyoruz.
- Kenara ayırdığımız hamura birazdaha un ekliyoruz ve elimizde ufalayarak tartların üzerini bu hamurla kaplıyoruz.
- 180 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Mürdüm Erikli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Unu azar azar ekleyin, tarif 2 bardak ama daha az veya fazla da alabilir.
Mürdüm Erikli Tart tarifi için servis önerisi
Tartlar soğuduktan sonra dondurma ile servis edebilir veya sadece üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.