Mürdüm Erikli Muhallebi Tarifi
Mürdüm Erikli Muhallebi tarifi: Mürdüm Erikli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Erikli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 bardak
Mürdüm Erikli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 800 mililitre süt
- 4 yemek kaşığı (silme) buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurt sarısı
Erik püresi için:
- 3 su bardağı mürdüm eriği (püre halinde)
- 3 tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı toz şeker
Mürdüm Erikli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker, nişasta ve yumurta sarısını bir sos tenceresinde orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynama noktasına gelen muhallebiye vanilini ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın.
- 5 dakika kısık ateşte pişen muhallebiyi ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız muhallebiyi soğurken kabuklanmaması için ara sıra karıştırın.
- Mürdüm eriği püresini de hazırladıktan sonra bir bardak veya kaseye kat muhallebi, bir kat erik püresi olacak şekilde servis edin.
Mürdüm Erikli Muhallebi tarifi için servis önerisi
Üzerine bisküvi, hindistan cevizi ve çeşitli yemişler koyarak tadını zenginleştirebilirsiniz.