Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mürdüm Erikli Muhallebi Tarifi

Mürdüm Erikli Muhallebi

Mürdüm Erikli Muhallebi Tarifi

Mürdüm Erikli Muhallebi tarifi: Mürdüm Erikli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Erikli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mürdüm Erikli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi için:

  • 800 mililitre süt
  • 4 yemek kaşığı (silme) buğday nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurt sarısı

Erik püresi için:

  • 3 su bardağı mürdüm eriği (püre halinde)
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı toz şeker

Mürdüm Erikli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, şeker, nişasta ve yumurta sarısını bir sos tenceresinde orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Kaynama noktasına gelen muhallebiye vanilini ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın.
  • 5 dakika kısık ateşte pişen muhallebiyi ocaktan alın. 
  • Ocaktan aldığınız muhallebiyi soğurken kabuklanmaması için ara sıra karıştırın.
  • Mürdüm eriği püresini de hazırladıktan sonra bir bardak veya kaseye kat muhallebi, bir kat erik püresi olacak şekilde servis edin.

Mürdüm Erikli Muhallebi tarifi için servis önerisi

Üzerine bisküvi, hindistan cevizi ve çeşitli yemişler koyarak tadını zenginleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025