Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mürdüm Eriği Suyu Tarifi

Mürdüm Eriği Suyu

Mürdüm Eriği Suyu Tarifi

Mürdüm Eriği Suyu tarifi: Mürdüm Eriği Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Eriği Suyu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mürdüm Eriği Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram mürdüm eriği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 litre su
  • 4 diş karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Mürdüm Eriği Suyu tarifi nasıl yapılır?

  • Erikleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve bir tencereye alın.
  • Üstlerine şekeri ve suyu ekledikten sonra tarçın ve karanfili de koyup, şeker eriyene dek karıştırın.
  • Sonrasında da ocağın altını açın ve fazla karıştırmadan 25 dakika kadar kaynatın. Çok karıştırırsanız suyun rengi bulanabilir.
  • Kaynama süresinin sonunda bir süzgeçle erikleri, karanfilleri ve çubuk tarçını alın ve kalan erik suyunu soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra taze nane yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun.

Mürdüm Eriği Suyu tarifinin püf noktası nedir?

Kalan posayı da az bir şeker ilavesi ile tekrar kaynayıp, marmelata çevirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025