Mürdüm Eriği Suyu Tarifi
Mürdüm Eriği Suyu tarifi: Mürdüm Eriği Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Eriği Suyu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mürdüm Eriği Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram mürdüm eriği
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 litre su
- 4 diş karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
Mürdüm Eriği Suyu tarifi nasıl yapılır?
- Erikleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve bir tencereye alın.
- Üstlerine şekeri ve suyu ekledikten sonra tarçın ve karanfili de koyup, şeker eriyene dek karıştırın.
- Sonrasında da ocağın altını açın ve fazla karıştırmadan 25 dakika kadar kaynatın. Çok karıştırırsanız suyun rengi bulanabilir.
- Kaynama süresinin sonunda bir süzgeçle erikleri, karanfilleri ve çubuk tarçını alın ve kalan erik suyunu soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra taze nane yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun.
Mürdüm Eriği Suyu tarifinin püf noktası nedir?
Kalan posayı da az bir şeker ilavesi ile tekrar kaynayıp, marmelata çevirebilirsiniz.