Mürdüm Eriği Marmeladı Tarifi
Mürdüm Eriği Marmeladı tarifi: Mürdüm Eriği Marmeladı için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Eriği Marmeladı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Mürdüm Eriği Marmeladı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 kilogram mürdüm eriği
- 1/2 çay bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Mürdüm Eriği Marmeladı tarifi nasıl yapılır?
- Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkartın. Kabuklu olacak şekilde kısık ateşte ocağa alın.
- Üzerine yarım çay bardağı su ekleyin ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra erikleri blenderdan geçirin ve tekrar tencereye aktarın.
- Üzerine toz şekeri ekleyin ve kaynamasına yakın nişastayı da ekleyerek pişirin. Pişen erik marmeladını kavanoza aktarıp ağzı sıkıca kapalı bir biçimde muhafaza edin. Afiyet olsun.