Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Pide Tatlısı Tarifi

Muhallebili Pide Tatlısı

Muhallebili Pide Tatlısı Tarifi

Muhallebili Pide Tatlısı tarifi: Muhallebili Pide Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Pide Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Pide Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı İçin:

  • 2,5 su bardağı pide (bayat pide kırıntısı)
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil

Kreması İçin:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı file antep fıstığı

Muhallebili Pide Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet için su, şeker, tarçın ve karanfilleri ocağa kaynamaya bırakın.
  • Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeyi orta boy bir tencereye koyun ve iyice karıştırıp ocağa alın.
  • Muhallebiyi koyulaşana kadar sürekli karıştırıp pişirin ve vanilini ekleyip ocaktan alın.
  • Şerbeti de ocaktan alın ve azar azar kuru pide kırıntılarına döküp yedirin. Kırıntılar yumuşayana kadar bu işleme devam edin.
  • Yumuşayana pide kırıntılarını ufak bir tepsiye yayın ve bastırın. Üzerine muhallebiyi ekleyin ve streçleyip buzdolabında soğuyana kadar bekletin.
  • Soğuyan tatlıyı Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025