Muhallebili Pamuk Pasta Tarifi
Muhallebili Pamuk Pasta tarifi: Muhallebili Pamuk Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Pamuk Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 kişilik
Muhallebili Pamuk Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) süt
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
- 1,5-2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 küçük boy kase hindistan cevizi
Muhallebili Pamuk Pasta tarifi nasıl yapılır?
- İlk başta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Kekimizin son adımı olarak yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcımızı boşaltıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü pişiriyoruz.
- Muhallebimize geçiyoruz. Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz.
- Göz göz oluncaya kadar iyice çırpıyoruz. Vanilyayı da ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizi ıslatmak için şekeri sütün içinde iyice eritinceye kadar ocakta tutuyoruz. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz, muhallebimiz ve ıslatmak için kullanacağımız sütü soğumaya bırakıyoruz. Hepsi tamamen soğuyunca sütü kekin üstüne döküyoruz.
- Kek sütü çekene kadar muhallebinin içine krem şantiyi de ekleyip en az 5 dakika boyunca çırpıyoruz.
- Son olarak kekimizi muhallebiyle buluşturuyoruz. Üstüne de Hindistan cevizi serpiyoruz.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Muhallebili Pamuk Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Kek, muhallebi ve ıslatmak için kullanacağımız süt soğuk olacak. Kek fırında pişerken fırının kapağını sürekli açıp kapatmayın.