Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Milföy Tatlısı Tarifi

Muhallebili Milföy Tatlısı

Muhallebili Milföy Tatlısı Tarifi

Muhallebili Milföy Tatlısı tarifi: Muhallebili Milföy Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Milföy Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Milföy Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Milföy Tatlısı İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 paket toz krem şanti
  • 10 adet milföy hamuru (küçük kareler halinde kesilmiş)

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Muhallebili Milföy Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebisi için; süt, mısır nişastası, toz şeker, un ve yumurta sarısını tencerede koyu kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletin.
  • Küçük eşit kareler halinde kestiğiniz milföy hamurlarını 185 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğumuş olan kremanın üzerine toz krem şanti ekleyin ve çırpın. Sıkma poşetine aktarıp buzdolabında soğutun.
  • Fırında pişmiş olan milföy hamurlarını ortadan ikiye kesip ortalarına krema sıkıp kapatın.
  • Üzerine pudra şekeri ve toz antep fıstığı ilave edip servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025