Muhallebili Milföy Tatlısı Tarifi
Muhallebili Milföy Tatlısı tarifi: Muhallebili Milföy Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Milföy Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Muhallebili Milföy Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Milföy Tatlısı İçin:
- 3 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 paket toz krem şanti
- 10 adet milföy hamuru (küçük kareler halinde kesilmiş)
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Muhallebili Milföy Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebisi için; süt, mısır nişastası, toz şeker, un ve yumurta sarısını tencerede koyu kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletin.
- Küçük eşit kareler halinde kestiğiniz milföy hamurlarını 185 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında soğumuş olan kremanın üzerine toz krem şanti ekleyin ve çırpın. Sıkma poşetine aktarıp buzdolabında soğutun.
- Fırında pişmiş olan milföy hamurlarını ortadan ikiye kesip ortalarına krema sıkıp kapatın.
- Üzerine pudra şekeri ve toz antep fıstığı ilave edip servis edin, afiyet olsun!