Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Kurabiye Tarifi

Muhallebili Kurabiye

Muhallebili Kurabiye Tarifi

Muhallebili Kurabiye tarifi: Muhallebili Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt (oda ısısında olmalı)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Muhallebili Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebi için gerekli olan, vanilya ve tereyağı haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye alın ve güzelce karıştırın.
  • Ocağın altını açın ve muhallebiniz göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp, iyice koyulaştıktan sonra, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirin ve ocağın altını kaptın.
  • Ardından içine vanilya ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyene dek karıştırın
  • Bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
  • Muhallebi soğurken hamurunu hazırlayın. Hamur için gerekli olan, un hariç, tüm malzemeleri bir kaba alın ve unu azar azar ilave ederek yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Muhallebiniz tamamen soğuduktan sonra, hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamurun ortasına bir kaşık, iyice soğumuş olan muhallebiden koyun ve kapatarak yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, bu şekilde Hazırladığınız tüm kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek, yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin ve üstlerini pudra şekeri ile süsleyin.
  • Ardından da servis edin.

Muhallebili Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebiyi hamurla buluşturmadan önce, muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olun. Yoğurt, yumurta ve margarin oda ısısında olmalı. Kurabiyeleri muhallebiyle çok doldurmayın, yoksa fırında pişerken patlamalar olabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025