Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Kemalpaşa tatlısı
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 4 adet kakule ( tohumları ezilmiş)
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve suyu bir tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- Şekerli su kaynamaya başlayınca altını kısın, limon suyunu ekleyin, 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın, şerbetin hafifçe kıvam almasını sağlayın.
- Hafif koyulaşan şerbete Kemalpaşa tatlılarını ekleyin. Tatlılar şerbeti iyice içine çekene kadar 20 dakika civarı pişirin.
- Tatlıları şerbetin içerisinden çıkarın ve kenara alın. Hem soğusunlar hem de şerbetleri süzülsün.
- Sütü bir tencereye alın. Süt henüz soğukken içerisinde nişastayı çözdürün. Pirinç unu da ekleyin.
- Şekeri, limon kabuğu rendesini ve eziliş kakule tohumlarını da sütün içerisine ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırarak pişirin.
- İyice koyulaşınca ocaktan alın.
- Kemalpaşa tatlılarını bir kaba dizin.
- Üzerine muhalabbiyi döküp bir spatula yardımıyla düzeltin.
- En az 3-4 saat buzdolabında dinlensin.
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kemalpaşa tatlılarını mümkün olduğunca sık dizebileceğiniz bir kap tercih edin.
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifi için servis önerisi
Servisi ister bütün kabı ters çevirip pasta gibi keserek yapabilir, isterseniz kabın içerisinden dilim dilim alarak servis edebilirsiniz.