Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kemal Paşa Tatlısı İçin:
- 1 paket Kemalpaşa tatlısı
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 5 su bardağı süt
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede süt, şeker, buğday nişastası, un ve Hindistan cevizini birbirlerine karışana kadar çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Muhallebiyi orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Fokurdamaya başlayınca altını kısın ve vanilini ekleyin, 5 dakika da bu şekilde pişirip, ocaktan alın.
- Ayrı bir tencerede su ve şekeri karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayan su ve şeker karışımının içerisine Kemalpaşa tatlısını atın ve şerbeti çekene kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Sığ bir servis kasesi veya tart kalıbının içerisine Kemalpaşa tatlılarını güzelce yerleştirin.
- Üzerine muhallebiyi dökün ve her yerine eşi dağılmasını sağlayın.
- Oda sıcaklığına gelen tatlıyı 4 saat kadar da buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.