Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kemal Paşa Tatlısı İçin:

  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Muhallebisi İçin:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 5 su bardağı süt

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede süt, şeker, buğday nişastası, un ve Hindistan cevizini birbirlerine karışana kadar çırpıcı ile iyice karıştırın.
  • Muhallebiyi orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Fokurdamaya başlayınca altını kısın ve vanilini ekleyin, 5 dakika da bu şekilde pişirip, ocaktan alın.
  • Ayrı bir tencerede su ve şekeri karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan su ve şeker karışımının içerisine Kemalpaşa tatlısını atın ve şerbeti çekene kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Sığ bir servis kasesi veya tart kalıbının içerisine Kemalpaşa tatlılarını güzelce yerleştirin.
  • Üzerine muhallebiyi dökün ve her yerine eşi dağılmasını sağlayın.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlıyı 4 saat kadar da buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025