Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı tarifi: Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket Kemal Paşa tatlısı

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kemal paşa tatatlımızı üzerndeki tarife göre pişiriyoruz.
  • Süt, şeker, nişasta, un ve vanilyamızı  bir tencerenin içerisinde hep birlikte karıştırıp ocağa alıyoruz. Orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen Kemal Paşa tatlımızı kalıba diziyoruz ve üzerine muhallebimizi döküp bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Tatlımız soğuyunca servis tabağına  ters çevirip servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025