Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı tarifi: Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Kemal Paşa tatlısı
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kemal paşa tatatlımızı üzerndeki tarife göre pişiriyoruz.
- Süt, şeker, nişasta, un ve vanilyamızı bir tencerenin içerisinde hep birlikte karıştırıp ocağa alıyoruz. Orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz.
- Pişen Kemal Paşa tatlımızı kalıba diziyoruz ve üzerine muhallebimizi döküp bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Tatlımız soğuyunca servis tabağına ters çevirip servis ediyoruz. Afiyetler olsun!