Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Kek Tarifi

Muhallebili Kek

Muhallebili Kek Tarifi

Muhallebili Kek tarifi: Muhallebili Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

  • 4 yemek kaşığı un (80 g)
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı (80 g)
  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1/2 su bardağı şeker (100 g)
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebili Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri bir kaba alın. En az 5 dakika iyice kabarıp şeker eriyene dek bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Ardından sütü ekleyin.
  • Son olarak kuru malzemelerden un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve tüm malzemeler iyice bütünleşinceye dek yavaşça karıştırın.
  • Yağlamış olduğunuz kalıbınıza karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dinlendirin.
  • Muhallebiyi hazırlamak için tereyağını eritin ve unu üzerine ekleyerek kısık-orta ateşte 8-10 dakika kadar yavaş yavaş kavurun.
  • Oda sıcaklığında bekleyen sütünüzü üzerine ilave ederek, topaklanmaması için hemen çırpıcıyla karıştırın. Homojen hale geldikten sonra şekerini ilave edin ve orta-kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Spatulayla kıvamını kontrol edin. Yoğunlaştıysa ocaktan alın, vanilini ekleyin ve oda sıcaklığına gelinceye dek ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın.
  • Tamamen soğuyan keki yatay olarak ikiye bölün. Piştiğinde üst kısmında kalan parçayı kalıbın altına yerleştirin.
  • Oda sıcaklığında karıştırarak soğuttuğunuz muhallebinin yarısını ilk kek katmanının üzerine dökün. 10 dakika sabit kalması için buzdolabında dinlendirin. Ardından diğer kek katmanını üstüne koyun ve son olarak kalan muhallebiyi üzerine dökün. Bu şekilde en az 3-4 saat tercihen bir akşam buzdolabında dinlendirin.
  • Servis etmeden önce üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servis edin. Dilimlerken her seferinde bıçağınızı silmeyi unutmayın, böylece daha nizami ve temiz görünen dilimler elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhallebili Kek tarifinin püf noktası nedir?

20x20, 20x30 veya daha ince olarak yapmak isterseniz 30x30 büyüklüğünde borcam kullanabilirsiniz. Borcam büyüdükçe kekin kalınlığı azalacaktır. Daha büyük bir kalıpla yapacaksanız muhallebiyi daha fazla hazırlamanız gerekebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025