Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Muhallebili Kadayıf Tatlısı tarifi: Muhallebili Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Muhallebili Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 200 gram tel kadayıf
- 1,5 su bardağı dövülmüş fındık
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1/2 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Muhallebili Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tavada margarini eritin üzerine kadayıfları fındıkları ve şekeri ekleyin. Şekerler eriyene kadar kavurun.
- Muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 6 yemek kaşığı unu bir tencereye koyup çırparak karıştın.
- 1 yumurtayı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin.
- Kadayıfların yarısını borcamın tabanına yayın.
- Kadayıfların üzerine muhallebinin tamamını gezdirin.
- Dolapta 3-4 saat bekletelim. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.