Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı tarifi: Muhallebili Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 300 gram kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz (kıyılmış)

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 200 mililitre sıvı krema
  • 1 paket vanilin

Muhallebili Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kadayıfı ince ince kırmak için 2 saat buzluğa koyun. İnce ince kırın.
  • Tavanın için tereyağı koyun ve erittin. Ardından şekeri ve kadayıfı koyun pembeleşince kadar kavurun.
  • Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurun.
  • Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Muhallebi hazırlanışı: bir tencerenin içine sütü ilave edin. Ardından sütü nişastasını ve unu karıştırarak ekleyin.
  • Kaynadıktan sonra kremayı ve vanilya şekeri ekleyin. Ve 5 dakika kader içe karıştın.
  • Bir büyük borçama kızartılmış kadayıfların yarısını dökün ve ve güzelce yayın.
  • Üzerine muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Bir akşam önceden hazırlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025