Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Muhallebili Kadayıf Tatlısı tarifi: Muhallebili Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
11 kişilik
Muhallebili Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 300 gram kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz (kıyılmış)
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 200 mililitre sıvı krema
- 1 paket vanilin
Muhallebili Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kadayıfı ince ince kırmak için 2 saat buzluğa koyun. İnce ince kırın.
- Tavanın için tereyağı koyun ve erittin. Ardından şekeri ve kadayıfı koyun pembeleşince kadar kavurun.
- Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurun.
- Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Muhallebi hazırlanışı: bir tencerenin içine sütü ilave edin. Ardından sütü nişastasını ve unu karıştırarak ekleyin.
- Kaynadıktan sonra kremayı ve vanilya şekeri ekleyin. Ve 5 dakika kader içe karıştın.
- Bir büyük borçama kızartılmış kadayıfların yarısını dökün ve ve güzelce yayın.
- Üzerine muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Bir akşam önceden hazırlayın.