Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf tarifi: Muhallebili Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 300 gram tel kadayıf
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema

Muhallebili Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

    Muhallebili Kadayıf tarifinin püf noktası nedir?

    Tel kadayıfı, çıtır çıtır olması ve daha kolay kavrulması için derin dondurucuda bekletin. Elinizle küçük parçalara ayırdıktan (kırdıktan) sonra orta ateşte kavurun.

    Muhallebili Kadayıf tarifi için servis önerisi

    Önceden hazırlayıp, uzun süre buzdolabında beklettiğiniz tatlı daha yoğun bir kıvama sahip olur ve kolayca dilimlenir.


    Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

    TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

    Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025