Muhallebili Kadayıf Tarifi
Muhallebili Kadayıf tarifi: Muhallebili Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Muhallebili Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıflı kısım için:
- 400 gram tel kadayıf (kavrulmuş)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
Muhallebili Kadayıf tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritip kadayıfı (kavrulmuş) ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi hazırlarken tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi kaynatıp altını kapatın, sonra tereyağı ,vanilyayı en son krem şantiyi ekleyip blenderla çırpın.
- Kelepçeli kalıba sıvı yağ sürüp en alta hazırladığınız kadayıf, üzerine muhallebi olacak şekilde bu işlemi üç kez tekrarlayın.
- Buzdolabında üç saat bekletin ve tatlınız hazır. Afiyet olsun.