Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf tarifi: Muhallebili Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıflı kısım için:

  • 400 gram tel kadayıf (kavrulmuş)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti

Muhallebili Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını eritip kadayıfı (kavrulmuş) ve cevizi ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi hazırlarken tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi kaynatıp altını kapatın, sonra tereyağı ,vanilyayı en son krem şantiyi ekleyip blenderla çırpın.
  • Kelepçeli kalıba sıvı yağ sürüp en alta hazırladığınız kadayıf, üzerine muhallebi olacak şekilde bu işlemi üç kez tekrarlayın.
  • Buzdolabında üç saat bekletin ve tatlınız hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025