Muhallebili Islak Kek Tarifi
Muhallebili Islak Kek tarifi: Muhallebili Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Muhallebili Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı soda
- 1 su bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 - 2 su bardağı un
Islatmak için:
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
Muhallebili Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın.
- Toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
- Ardından üzerine süt, soda ve vanilini ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kakao, un ve kabartma tozunu bir kapta güzelce karıştırın. Ardından eleyerek yumurtalı karışıma azar azar ilave edin.
- Akışkan kıvamlı çok koyu olmayan bir kek harcı elde edin.
- Yağlanmış bir borcama ya da kek kalıbına harcı aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 25-30 dakika kadar pişirin.
- Sosu için; sütü minik bir sos tenceresine alıp ılıtın. Ilıyan sütün içerisine toz şeker ve kakaoyu ilave ederek güzelce çırpın. Şekerin içerisinde erimesini sağlayın.
- Keki fırından çıkarın. 2-3 dakika beklettikten sonra bir kürdan ya da çatal yardımıyla üzerinde delikler açın. Hazırladığınız sosu üzerine azar azar gezdirin. Sosu çektikçe ilave edin.
- Muhallebisi için; süt ve şekeri tencereye alın. Şeker eriyip süt ısınana kadar karıştırın.Bir kasenin içerisinde nişastayı biraz suyla açın. Kaynamakta olan süte nişastanızı azar azar ilave edin. Bir yandan da karıştırmaya devam edin.
- Muhallebiniz kıvam alınca ocaktan alın. Şerbeti çeken kekinizin üzerine yayın.
- Muhallebi ve kek oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın. Vaktiniz varsa 1 gece, vaktiniz yoksa en az 2-3 saat soğutun. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Muhallebili Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekinizin içerisine dilerseniz 1 su bardağı kadar yağ ilave edebilirsiniz. Ancak biz lezzetinin daha hafif olması açısından ilave etmedik. Sosunu kekin harcından ayırarak ya da çikolatalı sütlü bir sos hazırlayarak da yapabilirsiniz. Kekinizi fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra üzerinde delikler açarak sosla buluşturun. Sos ılık, kek sıcak olsun. Kekinizin kıvamı koyu klasik kek gibi olmamalı.
Muhallebili Islak Kek tarifi için servis önerisi
Üzerini hindistan ceviziyle kaplayarak ve çilekle süsleyerek servis edin.