Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili İrmik Topları Tarifi

Muhallebili İrmik Topları

Muhallebili İrmik Topları Tarifi

Muhallebili İrmik Topları tarifi: Muhallebili İrmik Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili İrmik Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili İrmik Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 paket toz krem şanti (sade)

Kaplaması için:

  • 150 gram rendelenmiş hindistan cevizi

Muhallebili İrmik Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, toz şeker, irmik ve unu derin bir tencereye aktarın.
  • Devamlı karıştırarak, orta ateşte muhallebi gibi pişirin.
  • Muhallebi koyu bir kıvama geldiğinde tereyağını ekleyin ve ateşten alın. Ardından kapağını kapatarak önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  • Soğumuş muhallebinin içine bir paket toz krem şanti döküp mikser yardımıyla 1-2 dakika çırpın. Tekrar buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.
  • Hazırladığınız muhallebiden elinize birere kaşık alın.
  • Minik yuvarlaklar yaparak, her birini rendelenmiş Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis edin.
  • Afiyet olsun!

Muhallebili İrmik Topları tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebinin elinize yapışmaması için, şekil vermeye başlamadan önce ellerinizi ıslatmalısınız.

Muhallebili İrmik Topları tarifi için servis önerisi

Dilerseniz kakaolu krem şanti kullanarak kakaolu lokumlar da elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025