Muhallebili İncirli Tatlı Tarifi
Muhallebili İncirli Tatlı tarifi: Muhallebili İncirli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili İncirli Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Muhallebili İncirli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 6 adet kuru incir
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için:
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
Muhallebili İncirli Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- İncirler yumuşaması için 10-15 dakika ılık suda bekletilir. Kurulanıp minik minik doğranır.
- Yumurta şeker vanilin çırpma kabına alınır. 4-5 dakika köpük köpük olana kadar karıştırılır.
- Diğer malzemeler eklenip bir kez daha çırpılır. Borcamın tabanı yağlanır. (Kenarları yağlamayalım ki daha rahat tutunup kabarsın)
- 180 derece alt üst ayarda 25-30 dakika pişirilir.
- Krema için süt şeker un ve nişasta uygun bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir. Fokurdayınca vanilin eklenip kapatılır.
- İlk sıcağı geçince krem şanti eklenip mikserle çırpılır. Kahve, şeker ılık suda çözdürülür.
- Pişen kekin ilk sıcağı geçince kürdanla delikler açılır ve kahveli su gezdirilir.
- Üzerine muhallebi eşit şekilde yayılır ve soğumaya bırakılır.
- Servisten önce Hindistan cevizi serpiştirilir ve dilediğiniz şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.