Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek

Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi: Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 büyük çay bardağı ceviz (iri doğranmış)
  • 3 adet büyük boy havuç (arttırabilirsiniz ya da eksiltebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram labne peyniri (isterseniz kullanmayabilirsiniz)

Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Evvela muhallebisini yapıp buzdolabında soğumaya bırakalım. Vanilya, tereyağı ve labne hariç bütün malzemeleri tencereye koyup göz göz olana kadar pişirelim.
  • Daha sonra ocağı kapatıp vanilya, tereyağı ve suyu süzülmüş labneyi ekleyip kekimiz olana kadar buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz içinde yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıp süt sıvı yağ ve kuru malzemeleri eleyip döktükten sonra biraz daha çırpalım.
  • En son ceviz, rendelenmiş havuç ve tarçını ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın. (havucu rendenin büyük tarafı ile rendeleyin ve suyunu süzün, keke acı tat vermesin)
  • Ben ayarlanabilir kelepçeli kalıp kullandım (siz istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz). 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz
  • Pişen kekimizi fırının ızgarasına ters çevirip tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan kekimizi ikiye bölüp arasına biraz muhallebimizden biraz da cevizden ekleyin.
  • En son kekimizin üzerine de muhallebiden döküyoruz...Kekimiz hazır.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz tamamen sizin yaratıcılığınıza ve hayal gücünüze kalmış. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025