Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi
Muhallebili Havuçlu Kek tarifi: Muhallebili Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Muhallebili Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı ceviz (ince çekilmiş)
- 1,5 su bardağı elenmiş un
Muhallebi için:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- 1 küçük boy kase hindistan cevizi
Muhallebili Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Uygun bir kaba şeker ve yumurtayı alalım. Köpük köpük olana kadar çırpalım. Üzerine sıvı yağı, süt, havuç, ceviz ve tarçın ilave edip karıştıralım.
- Karışımın üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyelim. Akışkan bir kıvam elde edene kadar çırpalım.
- Muhallebi için uygun bir tencereye süt, un ve şekeri alalım. Koyulaşana kadar çırparak pişirelim, koyulaşan muhallebimizin üzerine vanilini ilave edip altını kapatalım.
- Hazırladığımız kek karışımı yağlanmış fırın kalıbına dökelim. 180° ayarlanmış fırında pişirelim. Pişen kekimiz soğuduktan sonra üzerine soğuk muhallebimizi dökelim ve Hindistan Cevizi ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.