Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi
Muhallebili Havuç Tatlısı tarifi: Muhallebili Havuç Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Havuç Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Muhallebili Havuç Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Havuçlu tabanı için:
- 5 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı ceviz içi
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket süt kreması
Muhallebili Havuç Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak havuç tabanı için geniş bir tavaya rendelenen havuçları alıyoruz. Üzerine toz şekeri ekleyip havuçlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen havuçların üzerine kırılmış ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz. Küçük küçük parçalanmış petibör bisküvilerin üzerine hazırlanan havuçlu karışımı ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
- Kare borcama fırça yardımı ile su sürüyoruz. Hazırlanan havuçlu karışımı borcama alıyoruz. Bardak yardımı ile bastırarak borcamın her yerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Muhallebi için derin bir tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı ve unu alarak çırpıyoruz. Muhallebi kaynayınca ocaktan alıyoruz. Üzerine süt kremasını ekleyip karıştırıyoruz.
- Muhallebiyi havuçlu karışımın üzerine döküyoruz. Tatlıyı buzdolabında 3-4 saat bekliyoruz.
- Soğuyan tatlının üzerini Hindistan cevizi ile kaplıyoruz. Tatlıyı dilimliyoruz. Muhallebili havuç tatlısı hazır. Afiyet olsun.