Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi

Muhallebili Havuç Tatlısı

Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi

Muhallebili Havuç Tatlısı tarifi: Muhallebili Havuç Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Havuç Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Havuç Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Havuçlu tabanı için:

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket süt kreması

Muhallebili Havuç Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak havuç tabanı için geniş bir tavaya rendelenen havuçları alıyoruz. Üzerine toz şekeri ekleyip havuçlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen havuçların üzerine kırılmış ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz. Küçük küçük parçalanmış petibör bisküvilerin üzerine hazırlanan havuçlu karışımı ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
  • Kare borcama fırça yardımı ile su sürüyoruz. Hazırlanan havuçlu karışımı borcama alıyoruz. Bardak yardımı ile bastırarak borcamın her yerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
  • Muhallebi için derin bir tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı ve unu alarak çırpıyoruz. Muhallebi kaynayınca ocaktan alıyoruz. Üzerine süt kremasını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Muhallebiyi havuçlu karışımın üzerine döküyoruz. Tatlıyı buzdolabında 3-4 saat bekliyoruz.
  • Soğuyan tatlının üzerini Hindistan cevizi ile kaplıyoruz. Tatlıyı dilimliyoruz. Muhallebili havuç tatlısı hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025