Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Güllaç Tarifi

Muhallebili Güllaç

Muhallebili Güllaç Tarifi

Muhallebili Güllaç tarifi: Muhallebili Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker

Muhallebisi İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu

Arası İçin:

  • 1 kase dövülmüş fındık

Muhallebili Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle güllacın sütünü hazırlıyoruz. Tencereye süt ve şekeri koyup kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp, ılıması için bekletiyoruz.
  • Sonra muhallebiyi yapıyoruz. Muhallebi için tüm malzemeleri koyup, kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Güllacın sütü ılıyınca, güllaç yapraklarını teker teker sütün içine batırıp, üst üste koyuyoruz.
  • 6.yapraktan sonra, muhallebinin tamamını döküyoruz. İsteğe göre fındık parçalarını da serpiyoruz.
  • Sonra yine ayni şekilde güllaç yapraklarını süte batırıp, üst üste koyuyoruz. Kalan sütün tamamını, tatlıya boşaltıyoruz.
  • Tatlıyı buzdolabında 5-6 saat bekletiyoruz. Üzerini fıstık ve vişne ile süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Süt çok gelir diye düşünmeyin, güllaç hepsini içecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025