Muhallebili Güllaç Tarifi
Muhallebili Güllaç tarifi: Muhallebili Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Muhallebili Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket güllaç yaprağı
- 2 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin:
- 4 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
Arası İçin:
Muhallebili Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle güllacın sütünü hazırlıyoruz. Tencereye süt ve şekeri koyup kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp, ılıması için bekletiyoruz.
- Sonra muhallebiyi yapıyoruz. Muhallebi için tüm malzemeleri koyup, kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Güllacın sütü ılıyınca, güllaç yapraklarını teker teker sütün içine batırıp, üst üste koyuyoruz.
- 6.yapraktan sonra, muhallebinin tamamını döküyoruz. İsteğe göre fındık parçalarını da serpiyoruz.
- Sonra yine ayni şekilde güllaç yapraklarını süte batırıp, üst üste koyuyoruz. Kalan sütün tamamını, tatlıya boşaltıyoruz.
- Tatlıyı buzdolabında 5-6 saat bekletiyoruz. Üzerini fıstık ve vişne ile süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muhallebili Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Süt çok gelir diye düşünmeyin, güllaç hepsini içecektir.