Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi

Muhallebili Etimek Tatlısı

Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi

Muhallebili Etimek Tatlısı tarifi: Muhallebili Etimek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Etimek Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Etimek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Etimek İçin:

  • 2 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebi İçin:

  • 1,5 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilin

Muhallebili Etimek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk aşamada tepsiye etimekleri boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz.
  • Diğer taraftan çelik geniş bir tencereye şekeri koyup, kısık ateşte karamelize olana dek bekliyoruz.
  • Rengi dönünce içine dikkat ederek suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve sertleşen karamel eriyene dek kaynatıyoruz.
  • Ocaktan alınca etimeklerin üzerine ezdiriyoruz ve şerbetini çekene dek bekliyoruz.
  • Muhallebisi için tüm malzemeyi bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya dek kaynatıyoruz.
  • İyice koyulaşınca ocaktan alıp, etimeklerin üzerine her tarafı eşit olacak şekilde sıcakken yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Üst katı için kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp iyice soğuyan muhallebinin üzerine yayıyoruz üzerine bolca Hindistan cevizi serpip süslüyoruz en az 3 saat dinlenen pastamızı dilimleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025