Muhallebili Cennet Hurması Pastası Tarifi
Muhallebili Cennet Hurması Pastası tarifi: Muhallebili Cennet Hurması Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Cennet Hurması Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Muhallebili Cennet Hurması Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya için:
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı un
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı su
Islatmak için:
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı sıcak su
Muhallebisi için:
- 700 mililitre süt
- 1/2 çay bardağı nişasta
- 1/2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 50 gram margarin
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
Meyveli kat için:
- 7 adet olgun cennet hurması
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Kreması için:
- 200 mililitre sıvı krema
- 100 mililitre süt
- 2 paket krem şanti
Muhallebili Cennet Hurması Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Pandispanya için yumurtaları şeker ile çırpalım.
- Sıvı yağ, su ve vanilya şekerini ekleyelim.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ettikten sonra spatula ile karıştırıp, içine yağlı kağıt serili dörtgen 24×24cm kek kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika alt üst ayarda pişirelim.
- Fırından çıkartalım ve soğuması için dinlendirelim.
- Dinlenen pandispanyayı ortasından yatay bir şekilde ikiye bölelim.
- Alt kısmı tekrar kalıba yerleştirelim.
- Muhallebi için nişasta, un ,şeker ve biraz sütü tencereye alıp hızlıca karıştıralım.
- Altını açıp kalan sütü ilave edelim ve sürekli karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayan muhallebiye margarin, vanilya ve fındıkları ekleyelim.
- Henüz sıcakken pandispanyanın üzerine dökelim.
- Üzerine ikinci kat pandispanyayı serelim.
- Su ve şekeri karıştırıp pandispanyanın her yerine kaşık ile dökelim.
- Kremasını hazırlamak için sıvı krema, süt ve krem şantileri bir kaba alıp katılaşana kadar çırpalım.
- Pandispanyanın üzerine yayalım ve buzdolabına kaldıralım.
- Hurma katı için hurmaları soyalım ve çekirdeklerinden arındıralım.
- Rondo ile püre haline gelene kadar çekelim.
- Tencereye alıp altını açalım. Şeker, nişasta ve tarçını ilave edip sürekli karıştırarak kaynatalım.
- Krem şantili pastanın üzerine dökelim ve eşit bir şekilde spatula ile sıvayalım.
- Üzerinin kabuk bağlamaması için streç film ile kaplayalım ve buzdolabına en az 3 saatliğine kaldıralım.
- Tamamen dinlendikten sonra süslemesine geçelim ve dilimleyelim.
- Afiyet olsun.