Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebili Cennet Hurması Pastası Tarifi

Muhallebili Cennet Hurması Pastası

Muhallebili Cennet Hurması Pastası Tarifi

Muhallebili Cennet Hurması Pastası tarifi: Muhallebili Cennet Hurması Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Cennet Hurması Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebili Cennet Hurması Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya için:

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su

Islatmak için:

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıcak su

Muhallebisi için:

  • 700 mililitre süt
  • 1/2 çay bardağı nişasta
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 50 gram margarin
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık

Meyveli kat için:

  • 7 adet olgun cennet hurması
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kreması için:

  • 200 mililitre sıvı krema
  • 100 mililitre süt
  • 2 paket krem şanti

Muhallebili Cennet Hurması Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Pandispanya için yumurtaları şeker ile çırpalım.
  • Sıvı yağ, su ve vanilya şekerini ekleyelim.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ettikten sonra spatula ile karıştırıp, içine yağlı kağıt serili dörtgen 24×24cm kek kalıbına dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika alt üst ayarda pişirelim.
  • Fırından çıkartalım ve soğuması için dinlendirelim.
  • Dinlenen pandispanyayı ortasından yatay bir şekilde ikiye bölelim.
  • Alt kısmı tekrar kalıba yerleştirelim.
  • Muhallebi için nişasta, un ,şeker ve biraz sütü tencereye alıp hızlıca karıştıralım.
  • Altını açıp kalan sütü ilave edelim ve sürekli karıştırarak kaynatalım.
  • Kaynayan muhallebiye margarin, vanilya ve fındıkları ekleyelim.
  • Henüz sıcakken pandispanyanın üzerine dökelim.
  • Üzerine ikinci kat pandispanyayı serelim.
  • Su ve şekeri karıştırıp pandispanyanın her yerine kaşık ile dökelim.
  • Kremasını hazırlamak için sıvı krema, süt ve krem şantileri bir kaba alıp katılaşana kadar çırpalım.
  • Pandispanyanın üzerine yayalım ve buzdolabına kaldıralım.
  • Hurma katı için hurmaları soyalım ve çekirdeklerinden arındıralım.
  • Rondo ile püre haline gelene kadar çekelim.
  • Tencereye alıp altını açalım. Şeker, nişasta ve tarçını ilave edip sürekli karıştırarak kaynatalım.
  • Krem şantili pastanın üzerine dökelim ve eşit bir şekilde spatula ile sıvayalım.
  • Üzerinin kabuk bağlamaması için streç film ile kaplayalım ve buzdolabına en az 3 saatliğine kaldıralım.
  • Tamamen dinlendikten sonra süslemesine geçelim ve dilimleyelim.
  • Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025