Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre su
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Bal kabağı için:
- 1/2 kilogram bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebisi için margarin ve vanilin hariç bütün malzemeler koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan alınır ve içine vanilin ile margarin eklenip karıştırılır.
- Tart kalıbı hafif ıslatılır. Muhallebi kalıba aktarılır ve buzdolabına 2 saat soğumaya bırakılır.
- Kabaklar soyulur ve doğranır. Doğranan kabaklar yaklaşık 1 su bardağı şeker ile pişmeye bırakılır.
- Kabaklar iyice yumuşayıp püre kıvamını almalıdır. Püre kıvamına gelen kabaklar ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.
- Tart kalıba geniş bir sunum tabağına dikkatli bir şekilde ters çevrilir. Muhallebinin üzerine püre haline gelen kabak yayılır. Hindistan cevizi veya tahin ile sunulur. Afiyet olsun.
Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi soğuduktan sonra kalıba çıkarırken kalıbın içerisine Hhindistan cevizi serpin ki muhallebiniz dağılmasın. Kabaklar iyice püre kıvamına gelmeli, bir tane bile topak olmamalı.