Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebi Tadında İncir Uyutması Tarifi

Muhallebi Tadında İncir Uyutması

Muhallebi Tadında İncir Uyutması Tarifi

Muhallebi Tadında İncir Uyutması tarifi: Muhallebi Tadında İncir Uyutması için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebi Tadında İncir Uyutması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebi Tadında İncir Uyutması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 20-22 adet kuru incir
  • 1 avuç incir (üzeri için)
  • 1 avuç ceviz (üzeri için)
  • 1 avuç vişne (üzeri için)
  • 3-4 adet nane (üzeri için)

Muhallebi Tadında İncir Uyutması tarifi nasıl yapılır?

  • İncirler yıkayıp, süzülür. Üzerine sıcak su döküp 5 dakika bekletilir.
  • Süt ısıtılır. Kaynamadan altı kapatılır. Yumuşayan incirler doğranır.
  • Hızlıca ısınan süte eklenir ve blender yardımıyla iyice çekilir. Hiç bekletmeden servis edilecek kaselere alınır.
  • Üzerine tepsi örtülür.
  • Tepsinin üzeri de bez ile sarılır. 2 saat uyumaya bırakılır.
  • Ağzı açılıp dolaba kaldırılır. Soğuyunca üzerine ceviz serpilir ve servise hazır. Afiyet olsun.

Muhallebi Tadında İncir Uyutması tarifinin püf noktası nedir?

Püf noktalarından biri sütü kaynatmamak. Sütü sadece parmağı ısıran sıcaklıkta olmalı. İkincisi de incirler bal gibi olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025