Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhallebi Dolgulu Turta Tarifi

Muhallebi Dolgulu Turta

Muhallebi Dolgulu Turta Tarifi

Muhallebi Dolgulu Turta tarifi: Muhallebi Dolgulu Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebi Dolgulu Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhallebi Dolgulu Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 120 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta sarısı

Muhallebi Dolgulu Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ile çırpın.
  • Yoğurt ve yumurtayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Unu karışıma ekleyerek yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin ve hamuru dinlenmeye bırakın.
  • Muhallebi için, derin bir tencerenin içerisine sütü, kremayı, unu ve şekeri alın. Çırpma teli ile çırparak iyice karıştırın.
  • İçerisine çubuk tarçın ve limon kabuğu eklediğiniz muhallebiyi kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alarak dinlenmeye bırakın.
  • Ilıyan muhallebinin içerisinden çubuk tarçını ve limon kabuğunu çıkararak, yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın.
  • Dinlenen hamurunuzu merdane ile ince bir şekilde açtıktan sonra, yuvarlak bir kalıpla keserek 12 adet yuvarlak hamur elde edin.
  • Muffin tepsisine hamurları çanak şekli vererek yerleştirin ve içlerine hazırlamış olduğunuz muhallebiden çanakların hizasına gelecek kadar (2-3 yemek kaşığı) doldurun.
  • Tartları önceden ısıtılmış 180 derece fırında orta rafta 25dakika pişirin. Üzerleri kızaran tartları ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

Muhallebi Dolgulu Turta tarifinin püf noktası nedir?

Tartların içlerini muhallebi ile tam doldurursanız, muhallebiler pişme esnasında kabarıp tartın dışına taşarak tüm yüzeyin kaplanmasını ve kızarmasını sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025