Muhallebi Dolgulu Kurabiye Tarifi
Muhallebi Dolgulu Kurabiye tarifi: Muhallebi Dolgulu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebi Dolgulu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Muhallebi Dolgulu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 250 gram margarin
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un (aldığı kadar)
Muhallebi için:
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 500 mililitre süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya (piştikten sonra)
Muhallebi Dolgulu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Kurabiye için margarin, sıvı yağı, vanilya, pudra şekeri ve nişastayı bir karıştırma kabında iyice yoğurun ve unu azar azar ekleyin. Hamuru dinlendirin.
- Muhallebi için vanilya hariç diğer malzemeleri ocakta karıştırıp kıvamı aldırdıktan sonra vanilyayı ekleyip ocaltan alın ve ilk sıcaklığının gitmesine dikkat edin. Çünkü hamura şekil vermek zorlaşabilir.
- Şekil için ihtiyacınız olan şey bir limon sıkacağı ve streç film ya da buzdolabı poşeti. Çünkü bu şekilde daha iyi dolduruluyor. Limon büyüklüğünde hamur alıp poşet koyulmuş olan sıkacağı hamuru çok ince olmayacak şekilde yayıp üzerine 1 yemek kaşığı muhallebi koyup hamur parçasıyla kapatın.
- Bu işlemi tamamladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 35 dakika pişirin.
Muhallebi Dolgulu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyenin beyaz görünümlü olmasını istiyorsanız derece 150’ yi geçmemeli ama eğer kızarmış görünümü kazanmak için 180 derecede 30 dakika pişirin. Soğuk servis edin.