Muhallebi Tarifi
Muhallebi tarifi: Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası (elenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay bardağı un (elenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Servisi için:
- 1 adet muz
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın.
- Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
- Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
- Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.
- Antep fıstığıyla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Temel olarak hazırladığınız muhallebiyi vanilya özütü ya da küçük bir parça damla sakızı katarak aromalı hale getirebilir, renk ve kıvam vermesi için 1 adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.