Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muhacir Böreği Tarifi

Muhacir Böreği

Muhacir Böreği Tarifi

Muhacir Böreği tarifi: Muhacir Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Muhacir Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muhacir Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un (aldığı kadar)

İç Harcı İçin:

  • 3 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine Sürmek İçin:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ

Muhacir Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı orta küpler halinde doğrayın. Sivri biberi yarım ay şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  • Bir tavaya sıvı yağı alın ve ısıtın. Soğanı koyun ve kavurmaya başlayın. Kıymayı ekleyin, kavurmaya devam edin. Biberleri ekleyin.
  • Salçaları ekleyin ve kavurun. Son olarak domatesleri de ekleyip. Kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın baharatları ekleyip ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Bu sırada hamurunu hazırlamaya başlayın.
  • Bir kaba mayayı alın ve ılık suyu ekleyin. Bu şekilde biraz bekletin. Ardından sütü ve yağı ekleyip karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru  beş eşit bezeye ayırın ve kullanacağınız tepsinin boyutlarında açın.
  • Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet açılmış hamuru tepsiye yerleştirin. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp, bir fırça yardımı ile her yerini yağlayın. 3 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
  • Dördüncü yufkayı farklı bir tepside üzeri biraz kızarana kadar pişirin.
  • Pişen yufkayı fırından alın ve diğer üç yufkanın üzerine serin.
  • Dördüncü yufkanın üzerine soğumuş olan iç harcın tamamını dökün ve yayın.
  • Beşinci yufkayı ise en üste koyun ve tüm malzemelerin üzerini kapatın.
  • Bir kapta yağı, yoğurdu ve yumurtayı çırpın. Böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
  • Üst kısmı kızarınca fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhacir Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Dördüncü yufkayı ayrı bir tepside pişiriyoruz. Bunun nedeni: Yufkanın üzerine serilen iç malzeme yüzünden hamur kalmasını önlemek.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025