Muhacir Böreği Tarifi
Muhacir Böreği tarifi: Muhacir Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Muhacir Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Muhacir Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un (aldığı kadar)
İç Harcı İçin:
- 3 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 300 gram kıyma
- 1 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine Sürmek İçin:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Muhacir Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı orta küpler halinde doğrayın. Sivri biberi yarım ay şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Bir tavaya sıvı yağı alın ve ısıtın. Soğanı koyun ve kavurmaya başlayın. Kıymayı ekleyin, kavurmaya devam edin. Biberleri ekleyin.
- Salçaları ekleyin ve kavurun. Son olarak domatesleri de ekleyip. Kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın baharatları ekleyip ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Bu sırada hamurunu hazırlamaya başlayın.
- Bir kaba mayayı alın ve ılık suyu ekleyin. Bu şekilde biraz bekletin. Ardından sütü ve yağı ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamuru beş eşit bezeye ayırın ve kullanacağınız tepsinin boyutlarında açın.
- Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet açılmış hamuru tepsiye yerleştirin. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp, bir fırça yardımı ile her yerini yağlayın. 3 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
- Dördüncü yufkayı farklı bir tepside üzeri biraz kızarana kadar pişirin.
- Pişen yufkayı fırından alın ve diğer üç yufkanın üzerine serin.
- Dördüncü yufkanın üzerine soğumuş olan iç harcın tamamını dökün ve yayın.
- Beşinci yufkayı ise en üste koyun ve tüm malzemelerin üzerini kapatın.
- Bir kapta yağı, yoğurdu ve yumurtayı çırpın. Böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
- Üst kısmı kızarınca fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Muhacir Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Dördüncü yufkayı ayrı bir tepside pişiriyoruz. Bunun nedeni: Yufkanın üzerine serilen iç malzeme yüzünden hamur kalmasını önlemek.