Muffin Tarifi
Muffin tarifi: Muffin için gerekli malzemeler nelerdir? Muffin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet büyük boy
Muffin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muffin için:
- 2 su bardağı un (240-250 g)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2/3 su bardağı pudra şekeri (100 g)
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt (150 ml)
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı (100 ml)
- 1 çay bardağı kuru üzüm (arzuya göre)
Üst katmanı için:
- 2 yemek kaşığı un (35-40 g)
- 3 yemek kaşığı şeker (50-55 g)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı (eritilmiş) (40 g)
Muffin tarifi nasıl yapılır?
- Un, kabartma tozu ve pudra şekerini eleyerek geniş bir kaseye alın ve karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta, süt ve ayçiçek yağını karıştırın.
- Kuru karışımın olduğu kasenin ortasını hafifçe açın ve sıvı karışımı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- Tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırdığınızda yoğun bir muffin harcı elde etmiş olacaksınız.
- Harca arzuya göre kuru üzüm ekleyin. Bu aşamada dilerseniz çikolata, kuru meyve, kuru yemiş de ekleyebilirsiniz.
- Kıtır katmanı hazırlamak için un ve şekeri bir kaseye alın. Eritip oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını üzerine ekleyip bir çatalla karıştırın. Hafifçe topaklanmaya başlayınca buzdolabında 5 dakika dinlendirin.
- Muffin kalıplarınızı 2/3 oranında, üst kısmında az 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun ve fırın tepsisine dizin.
- Kıtır katman için karışımı muffin harcının üzerine eşit şekilde dağıtın.
- Fırını önceden 210-215 derecede ısıtın, muffinleri fırına aldıktan hemen sonra 180 dereceye düşürün. 180 derecede fansız fırında 22-25 dakika kontrollü olarak pişirin. Fırında çıkardıktan sonra bir süre dinlendirip servis edin. Afiyet olsun!
Muffin tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan muffin kalıbının yüksekliği 4 cm, çapı yaklaşık olarak 5,5 cmdir. Daha büyük veya daha küçük kalıplar kullanacaksanız adet sayısı ve pişirme süresi değişkenlik gösterecektir. Bu sebeple kontrollü pişirmenizi öneririz. Fırını öncelikli olarak 210-215 derecede ısıtmanız fırına girdikten sonra muffinin daha dengeli kabarmasını sağlar, fakat muffinleri fırına aldıktan sonra dereceyi düşürmeyi unutmayın.