Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mücverli Sardalya Tarifi

Mücverli Sardalya

Mücverli Sardalya Tarifi

Mücverli Sardalya tarifi: Mücverli Sardalya için gerekli malzemeler nelerdir? Mücverli Sardalya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mücverli Sardalya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Balık için:

  • 10 adet sardalya balığı (kılçığı ayıklanmış)
  • 3-4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Mücver için:

  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı kırmızı soğan (ya da kırmızı soğan turşusu)

Mücverli Sardalya tarifi nasıl yapılır?

  • Mücveri için patates, havuç ve soğanı rendeliyoruz. Yeşilliklerini ince ince doğruyoruz.
  • Geriye kalan diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp mücver kıvamını aldırıyoruz.
  • 1 kaşık mücverden alıp fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
  • Kılçıklarını ayırdığımız sardalyaları bir kaba alıp üzerine tuz ve zeytinyağını döküp karıştırıyoruz.
  • Hepsini mısır ununa iyice bulayıp derili kısmı üstte kalacak şekilde mücverlerin üzerine yerleştiriyoruz.
  • Üzerinden incecik biraz daha zeytinyağı gezdirip fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sıcak olarak kırmızı soğan turşusu ile servis yapıyoruz. Soğan turşusu tarifini sayfamda bulabilirsiniz. Afiyet şeker olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025