Mücverli Sardalya Tarifi
Mücverli Sardalya tarifi: Mücverli Sardalya için gerekli malzemeler nelerdir? Mücverli Sardalya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mücverli Sardalya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Balık için:
- 10 adet sardalya balığı (kılçığı ayıklanmış)
- 3-4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Mücver için:
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı kırmızı soğan (ya da kırmızı soğan turşusu)
Mücverli Sardalya tarifi nasıl yapılır?
- Mücveri için patates, havuç ve soğanı rendeliyoruz. Yeşilliklerini ince ince doğruyoruz.
- Geriye kalan diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp mücver kıvamını aldırıyoruz.
- 1 kaşık mücverden alıp fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
- Kılçıklarını ayırdığımız sardalyaları bir kaba alıp üzerine tuz ve zeytinyağını döküp karıştırıyoruz.
- Hepsini mısır ununa iyice bulayıp derili kısmı üstte kalacak şekilde mücverlerin üzerine yerleştiriyoruz.
- Üzerinden incecik biraz daha zeytinyağı gezdirip fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sıcak olarak kırmızı soğan turşusu ile servis yapıyoruz. Soğan turşusu tarifini sayfamda bulabilirsiniz. Afiyet şeker olsun.