Mualla Tatlısı Tarifi
Mualla Tatlısı tarifi: Mualla Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mualla Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Mualla Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pastacı Kreması İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay kaşığı vanilya
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı veya margarin
- 1/2 su bardağı krema veya krem şanti
Kek İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya (kremadan artanı kullanın)
- 1 paket kabartma tozu
Mualla Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Sütü bir tencereyle ocağa alıyoruz, üstüne şekerin yarısını ekleyip karıştırıyoruz. Isınan süte tereyağını ekleyip eritip sütü kaynatıyoruz.
- Bu sırada başka bir kapta nişastayla kalan şekeri iyice karıştırıyoruz. İçine yumurtaları kırıp tamamen pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Kaynayan sütümüzden az az bu karışıma ekleyerek ısıyı dengeleyip, karışımın hepsini tencereye döküp, durmadan karıştırarak kaynatıyoruz.
- Vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve başka bir kaba alıp kabuk tutmasına izin vermeden aralıkla karıştırıp soğutuyoruz. (Kabı değiştirmezseniz daha geç soğur)
- Oda ısısına geldiğinde kremayı ekleyip, güzelce yedirip, üstüne kremaya değecek şekilde streç film koyup soğumaya bırakıyoruz. Yaklaşık 1 saat soğuduktan sonra kullanırsanız daha çok verim alırsınız.
- Kek için yumurtayla şekeri köpürene kadar çırpalım. Suyu, sıvı yağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karışana kadar çırpalım.
- Yağladığımız kek kalıbına dökelim. 170 derece önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişirelim. Kek soğuyunca pastacı kremasıyla buluşturalım. Kakao serpelim. Afiyet olsun.