Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mozzarella Sticks Tarifi

Mozzarella Sticks

Mozzarella Sticks Tarifi

Mozzarella Sticks tarifi: Mozzarella Sticks için gerekli malzemeler nelerdir? Mozzarella Sticks nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mozzarella Sticks yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram mozzarella peyniri
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı panko (japon ekmeği kırıntısı)
  • 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı soğan tozu
  • 1 yemek kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı kekik

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı fındık yağı

Servisi için:

  • 4 yaprak fesleğen
  • 4 yemek kaşığı domates sosu

Mozzarella Sticks tarifi nasıl yapılır?

  • Mozzarella sticks hazırlamak için; peyniri dikdörtgen şeklinde dilimleyin. Unu düz bir tabağa alın.
  • Yumurtaları ayrı bir kasede süt ile çırpın. Kaplama işlemlerinde başarılı sonuç veren bir tür beyaz Japon ekmeği kırıntısı olan pankoyu düz bir tabağa alın.
  • Sarımsak tozu, soğan tozu, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik ile harmanlayıp lezzetlendirin.
  • Dikdörtgen şeklinde dilimlediğiniz mozzarella çubuklarının dört tarafını öncelikle una bulayın.
  • Sonrasında süt ile çırpılmış yumurtalı karışıma batırın ve baharatlar ile çeşnilendirdiğiniz panko karışımında peynirleri yuvarlayın.
  • Her tarafının ekmek kırıntılarına bulanmış olmasına dikkat edin. Hazır durumda olan mozzarella çubuklarını yağlı kağıt üzerinde bir tepsiye dizin ve katılaşması için buzdolabında bekletin.
  • Derin bir tavada fındık yağını kızdırın. Mozzarella çubuklarını altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 30 sn. Kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir servis tabağına alın.
  • Fazla yağını bıraktıktan sonra sıcak olarak servis edin. İnce kıyılmış fesleğen yaprakları ve domates sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Mozzarella Sticks tarifinin püf noktası nedir?

Kaplamasını yaptığınız mozzarella peynirlerini kızgın yağda erimemesi ve dağılmaması için pişirme işlemi öncesinde derin dondurucuda en az 30 dakika kadar bekletin.Kızartma işlemini fritözde ya da tencerede derin yağda yapın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025