Mozzarella Peynirli Sebze Katları Tarifi
Mozzarella Peynirli Sebze Katları tarifi: Mozzarella Peynirli Sebze Katları için gerekli malzemeler nelerdir? Mozzarella Peynirli Sebze Katları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mozzarella Peynirli Sebze Katları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bostan patlıcanı
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet büyük boy soğan
- 4-5 dilim mozzarella peyniri
- 1/2 adet domates
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Domates sosu için:
- 1/2 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 adet kurutulmuş domates
- 1/2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 dal biberiye
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 ml. süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mozzarella Peynirli Sebze Katları tarifi nasıl yapılır?
- Kırmızı biberi yıkadıktan sonra sapına folya sarıp ocakta yarısını közleyin. Közledikten sonra üstünü sıyırıp ikiye bölün çekirdeklerinden ayırıp rondonun içine ekleyin.
- Soyduğunuz sarımsak ve domatesleri közlenmiş biberlerin içine ekleyin. Ardından önceden sıcak suda beklettiğiniz kurutulmuş domateslerinizi, domates salçasını ekleyip 3-4 dakika rondodan geçirin.
- Ardından kapağını açıp kenarlarda kalanları toplayıp biraz kaşık yardımı ile karıştırın.
- Baharatları ve otları ekleyin. Fesleğenleri küçültüp içine ekledikten sonra zeytinyağını da ekleyip rondoda 2-3 dakika daha karıştırın.
- Son olarak sütü ekleyip istediğiniz kıvama gelene kadar rondodan geçirin. Çok katı olursa ılık su ilavesi yapıp sosu istediğiniz gibi açabilirsiniz.
- Tavanın altını açın. Ardından domtes sosu ekleyin 4-5 dakika pişirdikten sonra altını kapatın soğumaya bırakın.
Mozzarella Peynirli Sebze Katları tarifinin püf noktası nedir?
Sebzeleri borcama yerleştirdikten sonra borcamı fırın tepsisinin üzerine koyun. Fırın tepsisinin içine su ekleyip fırına öyle ekleyin. Buhardan dolayı kısa sürede yumuşamasını sağlar sebzelerin. Arzu ederseniz direk borcamı fırına koyup daha gevrek sebzeler elde edebilirsiniz.
Mozzarella Peynirli Sebze Katları tarifi için servis önerisi
Arzu ederseniz sebze katlarınızın arasına ya da pesto sos sürerek daha da lezzetlendirebilirsiniz. Bu tarifi kızartarak da yapabilirsiniz.