Mor Toplar Tarifi
Mor Toplar tarifi: Mor Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Toplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Mor Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy patates
- 1 su bardağı kırmızı lahana
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1/3 adet limon suyu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu (veya maydanoz)
Mor Toplar tarifi nasıl yapılır?
- Kırmızı lahanaları olabildiğince küçük olacak şekilde robottan geçiriyoruz. (Bu haliyle 1 su bardağı olacak.)
- Patateslerimizi haşlıyoruz. Kabuklarıyla haşladıysak sıcakken kabuklarını soyuyoruz. Bir ezecek yardımıyla eziyoruz.
- Hemen rendelenmiş kaşar peynirleri ekliyoruz. Peynirler eriyip yok olana kadar patatesleri karıştırıyoruz.
- Robottan geçirdiğimiz lahanaları limon suyu ve tuzla ovduktan sonra patatesli karışımımıza ekliyoruz.
- Zeytinyağı ve baharatları da ekledikten sonra son defa iyice karıştırıp, karışımdan parçalar alıp topçuklar yapıyoruz.
- Servis tabağındaki topçukları süslemek istersek ince kıydığımız dereotu veya maydanozu serpiştirebiliriz. Afiyet olsun.