Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Toplar Tarifi

Mor Toplar

Mor Toplar Tarifi

Mor Toplar tarifi: Mor Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Toplar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 su bardağı kırmızı lahana
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1/3 adet limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu (veya maydanoz)

Mor Toplar tarifi nasıl yapılır?

  • Kırmızı lahanaları olabildiğince küçük olacak şekilde robottan geçiriyoruz. (Bu haliyle 1 su bardağı olacak.)
  • Patateslerimizi haşlıyoruz. Kabuklarıyla haşladıysak sıcakken kabuklarını soyuyoruz. Bir ezecek yardımıyla eziyoruz.
  • Hemen rendelenmiş kaşar peynirleri ekliyoruz. Peynirler eriyip yok olana kadar patatesleri karıştırıyoruz.
  • Robottan geçirdiğimiz lahanaları limon suyu ve tuzla ovduktan sonra patatesli karışımımıza ekliyoruz.
  • Zeytinyağı ve baharatları da ekledikten sonra son defa iyice karıştırıp, karışımdan parçalar alıp topçuklar yapıyoruz.
  • Servis tabağındaki topçukları süslemek istersek ince kıydığımız dereotu veya maydanozu serpiştirebiliriz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025