Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Sebze Çorbası Tarifi

Mor Sebze Çorbası

Mor Sebze Çorbası Tarifi

Mor Sebze Çorbası tarifi: Mor Sebze Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Sebze Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Sebze Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet mor havuç
  • 2 adet pancar
  • 1/4 adet mor lahana
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1/2 adet kereviz
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 600 mililitre su
  • 200 mililitre süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karaman kimyonu
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 8 yaprak taze reyhan otu

Mor Sebze Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Sebzeleri soyup küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencereye zeytinyağını ve dilimlediğiniz soğanları ekleyip kavurun.
  • Sarımsak ve tüm sebzeleri ekleyip 5 dakika çevirin. Tuz karabiber ve baharatları ekleyip üzerine sıcak suyu döküp sebzeler yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika düşük ısıda pişirin.
  • Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirip tekrar tencerenize alın. Süt ve terayağı ekleyin. Bir taşım kaynatın, kıvamını ayarlayıp servis edin. Afiyet olsun.

Mor Sebze Çorbası tarifi için servis önerisi

Çorbanızı 1 kaşık krema ve üzerine eklediğiniz reyhan yaprakları ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025