Mor Sebze Çorbası Tarifi
Mor Sebze Çorbası tarifi: Mor Sebze Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Sebze Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mor Sebze Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet mor havuç
- 2 adet pancar
- 1/4 adet mor lahana
- 1 adet küçük boy patates
- 1/2 adet kereviz
- 1 adet kereviz sapı
- 2 adet kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 600 mililitre su
- 200 mililitre süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı karaman kimyonu
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 8 yaprak taze reyhan otu
Mor Sebze Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Sebzeleri soyup küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencereye zeytinyağını ve dilimlediğiniz soğanları ekleyip kavurun.
- Sarımsak ve tüm sebzeleri ekleyip 5 dakika çevirin. Tuz karabiber ve baharatları ekleyip üzerine sıcak suyu döküp sebzeler yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika düşük ısıda pişirin.
- Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirip tekrar tencerenize alın. Süt ve terayağı ekleyin. Bir taşım kaynatın, kıvamını ayarlayıp servis edin. Afiyet olsun.
Mor Sebze Çorbası tarifi için servis önerisi
Çorbanızı 1 kaşık krema ve üzerine eklediğiniz reyhan yaprakları ile servis edebilirsiniz.