Mor Lahana Yoğurtlaması Tarifi
Mor Lahana Yoğurtlaması tarifi: Mor Lahana Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Lahana Yoğurtlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Mor Lahana Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/4 adet mor lahana (150-160 g)
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 1 adet havuç (orta boy)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
Mor Lahana Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?
- Mor lahanayı incecik kıyın. Üzerine tuz ekleyip yoğurun ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
- Fazla suyu süzülmüşse dökün veya sıkarak ayırın.
- Havucu ve sarımsağı üzerine rendeleyin. Sirke, mayonez ve zeytinyağını da ekleyin.
- Yoğurdu da kase içerisine alıp karıştırın.
- Vakit geçmeden hemen servis edin. Dilerseniz üzerine zeytinyağı ve maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!