Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Lahana Yoğurtlaması Tarifi

Mor Lahana Yoğurtlaması

Mor Lahana Yoğurtlaması Tarifi

Mor Lahana Yoğurtlaması tarifi: Mor Lahana Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Lahana Yoğurtlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Lahana Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/4 adet mor lahana (150-160 g)
  • 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
  • 1 adet havuç (orta boy)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt

Mor Lahana Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Mor lahanayı incecik kıyın. Üzerine tuz ekleyip yoğurun ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Fazla suyu süzülmüşse dökün veya sıkarak ayırın.
  • Havucu ve sarımsağı üzerine rendeleyin. Sirke, mayonez ve zeytinyağını da ekleyin.
  • Yoğurdu da kase içerisine alıp karıştırın.
  • Vakit geçmeden hemen servis edin. Dilerseniz üzerine zeytinyağı ve maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025