Mor Lahana Turşusu Tarifi
Mor Lahana Turşusu tarifi: Mor Lahana Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Lahana Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Mor Lahana Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet orta boy kırmızı lahana (350-400 g)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı elma sirkesi (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
Mor Lahana Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Mor lahanaları yıkayın ve ince ince doğrayın.
- İncecik doğradığınız lahanaları derin bir kabın içine alın ve üzerine kaya tuzunu ilave edin.
- Yaklaşık 5 dakika tuzla birlikte iyice ovun ve 10-15 dakika kadar suyunu salması için dinlendirin.
- Kavanozun alt kısmına sarımsağın bir kısmını ve karabiberlerin yarısını ekleyin.
- Suyunu süzerek lahanaları kavanozun içerisine alın. Üzerine kalan sarımsak ve tane karabiberleri ekleyin.
- Sirke ve suyu üzerine ekleyin.
- Tahta bir kaşıkla üstünden bastırarak sirkeli suyun içerisinde kalmasını sağlayın. Kapağını kapatıp ışık almayan bir yere kaldırın.
- İlk gün dışarda, ardından buzdolabına alarak muhafaza edin. 2-3 gün içerisinde dilediğiniz kıvama ulaşacaktır. Açtıktan sonra 2 hafta boyunca rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Mor Lahana Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Verilen malzemelerden bir adet 1 litre hacminde kavanoz turşu elde edebilirsiniz. Dilerseniz ikiye bölerek 2 adet 0,5 litre hacimli kavanozlara da bölebilirsiniz. Eğer daha kısa sürede tüketmek istiyorsanız veya hazırlar hazırlamaz yenecek kıvamda olsun istiyorsanız normal ince tuzla da hazırlayabilirsiniz. İnce tuz kullanacaksanız daha kısa sürede tüketmelisiniz.