Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Lahana Turşusu Tarifi

Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tarifi

Mor Lahana Turşusu tarifi: Mor Lahana Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Lahana Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Lahana Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet mor lahana
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)

Mor Lahana Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Mor lahanayı keskin bir bıçakla ya da soyacak ile ince ince doğrayın.
  • 1,5 yemek kaşığı tuzu ekleyip elinizle iyice ovalayın (diriliği kaybolup, yumuşuyor).
  • Daha sonra sirke ,sıvı yağ, limon suyu ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın (elinizle yaparsanız daha iyi olur).
  • Turşumuzu cam kavanoza koyup,üzerine arta kalan suyunu ekleyip 2-3 gün buzdolabında bekletin.
  • Ben ilk yaptığım halini koyuyorum şimdi, 2-3 gün bekledikten sonra tamamen turşu halini alacak.
  • Benim yaptığım tarif ile 2 küçük kavanoz çıktı. Eğer daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri arttırabilirsiniz.

Mor Lahana Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Elma sirkesi çok keskin, ağır bir tadı var, üzüm sirkesi kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025