Mor Lahana Turşusu Tarifi
Mor Lahana Turşusu tarifi: Mor Lahana Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Lahana Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kavanoz
Mor Lahana Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet mor lahana
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)
Mor Lahana Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Mor lahanayı keskin bir bıçakla ya da soyacak ile ince ince doğrayın.
- 1,5 yemek kaşığı tuzu ekleyip elinizle iyice ovalayın (diriliği kaybolup, yumuşuyor).
- Daha sonra sirke ,sıvı yağ, limon suyu ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın (elinizle yaparsanız daha iyi olur).
- Turşumuzu cam kavanoza koyup,üzerine arta kalan suyunu ekleyip 2-3 gün buzdolabında bekletin.
- Ben ilk yaptığım halini koyuyorum şimdi, 2-3 gün bekledikten sonra tamamen turşu halini alacak.
- Benim yaptığım tarif ile 2 küçük kavanoz çıktı. Eğer daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri arttırabilirsiniz.
Mor Lahana Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Elma sirkesi çok keskin, ağır bir tadı var, üzüm sirkesi kullanın.