Mor Kereviz Püreli Enginar Tarifi
Mor Kereviz Püreli Enginar tarifi: Mor Kereviz Püreli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Kereviz Püreli Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mor Kereviz Püreli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 adet büyük boy mor havuç
- 2 adet portakal
- 1 adet limon
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mor Kereviz Püreli Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Çanak şeklinde aldığımız enginarı limonlu suda bekletiyoruz.
- Tencereye alıp bir çay kaşığı şeker bir çay kaşığı tuzu ekleyip bir portakalın suyu ile pişiriyoruz.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış mor havucu zeytinyağında soteliyoruz.
- Üzerine yine küp küp doğranmış kerevizleri ve şekerle tuzu da ekliyoruz.
- Üzerine 1 çay bardağı da su ekleyip. Suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen kerevizleri blenderdan geçirerek püre haline getiriyoruz.
- Pişen enginarların üzerine sıkma torbası ile sıkıyoruz. Ya da kaşıklar koyabilirsiniz.
- Güzel bir sunum isterseniz enginarın altına dilim portakal ve üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.