Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Kereviz Püreli Enginar Tarifi

Mor Kereviz Püreli Enginar

Mor Kereviz Püreli Enginar Tarifi

Mor Kereviz Püreli Enginar tarifi: Mor Kereviz Püreli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Kereviz Püreli Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Kereviz Püreli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet enginar
  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet büyük boy mor havuç
  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Mor Kereviz Püreli Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Çanak şeklinde aldığımız enginarı limonlu suda bekletiyoruz.
  • Tencereye alıp bir çay kaşığı şeker bir çay kaşığı tuzu ekleyip bir portakalın suyu ile pişiriyoruz.
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış mor havucu zeytinyağında soteliyoruz.
  • Üzerine yine küp küp doğranmış kerevizleri ve şekerle tuzu da ekliyoruz.
  • Üzerine 1 çay bardağı da su ekleyip. Suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen kerevizleri blenderdan geçirerek püre haline getiriyoruz.
  • Pişen enginarların üzerine sıkma torbası ile sıkıyoruz. Ya da kaşıklar koyabilirsiniz.
  • Güzel bir sunum isterseniz enginarın altına dilim portakal ve üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025