Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Helva-i Hakani Tarifi

Mor Helva-i Hakani

Mor Helva-i Hakani Tarifi

Mor Helva-i Hakani tarifi: Mor Helva-i Hakani için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Helva-i Hakani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Helva-i Hakani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı mor buğday unu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı toz badem
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3-4 yemek kaşığı file badem (üstü için)

Mor Helva-i Hakani tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce bademler sıcak suyun içinde 10 dakika bekletilir ve sürenin sonunda kabukları soyularak rondodan çekilir.⠀
  • Pirinç unu, mısır nişastası ve mor buğday unu ayrı bir kasede karıştırılır. Tereyağı ve un karışımı bir tencerede kavrulmaya başlanır.⠀
  • O esnada sos tenceresinde süt ısıtılır. Isınınca kenara alınır ve içerisine bal eklenerek karıştırılır.⠀
  • Tereyağı ve un kavrulduktan sonra rondodan çekilmiş bademler de eklenir. Biraz daha kavrulur ve ardından şerbet yavaş yavaş bu karışıma eklenir. Bu aşamada helvayı sürekli karıştırmanız gerekiyor.⠀
  • Kıvam alınca altı kapatılır, biraz demlenmeye bırakılır ve üzerine file badem serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Mor Helva-i Hakani tarifinin püf noktası nedir?

Sütü ısıtmanız yeterlidir. Kaynama noktasına gelmemelidir. Unları tereyağında renk alıncaya kadar kavurmanız gerekir. Kokusunu iyice çıkarmanız gerekir. Arzu ederseniz badem miktarını artırabilirsiniz. Servis sırasında üzerine Antep fıstığı da serpiştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025