Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Havuçlu Yayla Çorbası Tarifi

Mor Havuçlu Yayla Çorbası

Mor Havuçlu Yayla Çorbası Tarifi

Mor Havuçlu Yayla Çorbası tarifi: Mor Havuçlu Yayla Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Havuçlu Yayla Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Havuçlu Yayla Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1/2 kase haşlanmış nohut
  • 1 adet mor havuç
  • 1 kavanoz tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 kase yoğurt (çırpılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 avuç taze nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Mor Havuçlu Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci yıkayın, su ile birlikte rende mor havuçları da ekleyerek düşük ısıda pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Bir kasenin içinde yumurta ve yoğurdu çırpın. İçine unu ekleyip çırparak homojen hale getirin.
  • Pirinçlerin suyundan 2-3 kaşık alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek karışımı temperleyin.
  • Bir iki kaşık daha ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sonra bu karışımı çırpmaya devam ederek tencerenize aktarın.
  • Tuz, nane, tereyağı ve karabiberini ekleyin. 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Taze nane ile süsleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025