Mor Havuçlu Yayla Çorbası Tarifi
Mor Havuçlu Yayla Çorbası tarifi: Mor Havuçlu Yayla Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Havuçlu Yayla Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mor Havuçlu Yayla Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1/2 kase haşlanmış nohut
- 1 adet mor havuç
- 1 kavanoz tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- 1 kase yoğurt (çırpılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 avuç taze nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mor Havuçlu Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci yıkayın, su ile birlikte rende mor havuçları da ekleyerek düşük ısıda pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
- Bir kasenin içinde yumurta ve yoğurdu çırpın. İçine unu ekleyip çırparak homojen hale getirin.
- Pirinçlerin suyundan 2-3 kaşık alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek karışımı temperleyin.
- Bir iki kaşık daha ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sonra bu karışımı çırpmaya devam ederek tencerenize aktarın.
- Tuz, nane, tereyağı ve karabiberini ekleyin. 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Taze nane ile süsleyin. Afiyet olsun.