Mor Havuçlu Pembe Pırasa Tarifi
Mor Havuçlu Pembe Pırasa tarifi: Mor Havuçlu Pembe Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Havuçlu Pembe Pırasa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Mor Havuçlu Pembe Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet pırasa
- 3 adet mor havuç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
Mor Havuçlu Pembe Pırasa tarifi nasıl yapılır?
- Pirinç bir cezvenin içerisine alınır, üstünü geçecek kadar su eklenir ve 7-8 dakika haşlanır. Havuç ve pırasa yıkanır, temizlenir.
- Havuçlar ortadan ikiye bölünür, verev dilimler halinde kesilir. Pırasanın en üst kalın tabakası soyulur, verev doğranır. Yeşil uç kısımları acımsı olduğu için kullanmıyoruz.
- Bir tencereye zeytinyağ, soğan, havuç koyulur, karıştırılır, kapağı kapatılır, 3 dakika pişmeye bırakılır. Pırasa, şeker, tuz, kuş üzümü, suyu süzülmüş pirinçler eklenir, karıştırılır.
- Pırasaların üstünü geçecek kadar kaynar su ilave edilir, üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağ eklenir ve ağzı kapatılır.
- Bir süre pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mor Havuçlu Pembe Pırasa tarifinin püf noktası nedir?
Püf nokta pişerken hiç karıştırmamak! Sürenin sonunda tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.