Mor Havuçlu Kalp Milföy Tarifi
Mor Havuçlu Kalp Milföy tarifi: Mor Havuçlu Kalp Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Havuçlu Kalp Milföy nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mor Havuçlu Kalp Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet milföy hamuru
- 1 adet orta boy mor havuç
- 1 adet pırasa (yarım sap)
- 1 çay bardağı mısır
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Mor Havuçlu Kalp Milföy tarifi nasıl yapılır?
- Milföyleri yan yana koyup uçlarından bastırarak yapıştırıyoruz. Kalp şekli veriyoruz.nKenarlarına ince şeritler halinde milföylerden ekliyoruz.
- Kabarmaması için çatalla batıyoruz ve kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. Fırına atıp kızarana kadar pişiriyoruz.
- İç harcı için pırasayı ortadan kesip ince ince doğruyoruz. Tavaya zeytinyağını döküp pırasayı ekliyoruz.
- Rendelenmiş mor havucu ekliyoruz. Mısırı,tuzu ve baharatlarını ekleyip havuç yumuşayana kadar soteliyoruz. Harcı soğuması için bekletiyoruz.
- Harcın içine labne peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Kızaran kalp milföyümüzü ilk sıcağı geçince harcımızı döküp her tarafına eşit bir şekilde yayıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
Mor Havuçlu Kalp Milföy tarifinin püf noktası nedir?
Çatal ile batırmak önemli yoksa hamur çok kabarır.
Mor Havuçlu Kalp Milföy tarifi için servis önerisi
Nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.