Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı tarifi: Mor Havuçlu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Havuçlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet mor havuç
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı ayıklanmış nar

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Mor havuçlarımı temizledikten sonra traşlıyorum, geniş tencere içerisine rendeliyorum ve 1 bardak su ile yumuşayan kadar pişiriyorum.
  • Pişen ve ılıklaşan havuçlarıma 1 bardak süt ekleyip rondodan geçiriyorum.
  • Daha sonra irmiğimi kalan sütümü ve şekerimi ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyorum.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağı ve vanilyasını ekliyorum.
  • Kalıbımı ıslatıyorum ve tatlımı döküp dinlendiriyorum.
  • Daha sonra yarım saat buzdolabında soğumaya bırakıyorum. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025