Mor Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi
Mor Havuçlu İrmik Tatlısı tarifi: Mor Havuçlu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Havuçlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mor Havuçlu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet mor havuç
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı ayıklanmış nar
Mor Havuçlu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Mor havuçlarımı temizledikten sonra traşlıyorum, geniş tencere içerisine rendeliyorum ve 1 bardak su ile yumuşayan kadar pişiriyorum.
- Pişen ve ılıklaşan havuçlarıma 1 bardak süt ekleyip rondodan geçiriyorum.
- Daha sonra irmiğimi kalan sütümü ve şekerimi ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyorum.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağı ve vanilyasını ekliyorum.
- Kalıbımı ıslatıyorum ve tatlımı döküp dinlendiriyorum.
- Daha sonra yarım saat buzdolabında soğumaya bırakıyorum. Afiyet olsun.