Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı tarifi: Mor Havuçlu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Havuçlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet mor havuç
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 100 mililitre sıvı krema
  • 80 gram beyaz çikolata

Mor Havuçlu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçlarımızı, kenarlarını tıraşladıktan sonra rendeleyelim (eldiven kullanmanızı öneririm). Rendelediğimiz havuçları tencereye alıp, üzerine bir su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen havuçlarımızın üzerine sütümüzün yarısını ekleyip blenderdan geçirelim. Daha sonra sütün kalanını, irmiği ve toz şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım. Tatlımıza tereyağını ve vanilyayı ekleyip yağ eriyene kadar karıştıralım. İçini suyla çalkaladığımız herhangi bir kek kalıbına tatlımızı alalım.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Beklemiş tatlımızı servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkaralım.
  • Krema ve çikolatayı eriyene kadar pişirelim, tatlımızın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025