Mor Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi
Mor Havuçlu İrmik Tatlısı tarifi: Mor Havuçlu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Havuçlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Mor Havuçlu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet mor havuç
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 100 mililitre sıvı krema
- 80 gram beyaz çikolata
Mor Havuçlu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Havuçlarımızı, kenarlarını tıraşladıktan sonra rendeleyelim (eldiven kullanmanızı öneririm). Rendelediğimiz havuçları tencereye alıp, üzerine bir su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen havuçlarımızın üzerine sütümüzün yarısını ekleyip blenderdan geçirelim. Daha sonra sütün kalanını, irmiği ve toz şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım. Tatlımıza tereyağını ve vanilyayı ekleyip yağ eriyene kadar karıştıralım. İçini suyla çalkaladığımız herhangi bir kek kalıbına tatlımızı alalım.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Beklemiş tatlımızı servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkaralım.
- Krema ve çikolatayı eriyene kadar pişirelim, tatlımızın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.