Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Havuçlu Fava Tarifi

Mor Havuçlu Fava

Mor Havuçlu Fava Tarifi

Mor Havuçlu Fava tarifi: Mor Havuçlu Fava için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Havuçlu Fava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Havuçlu Fava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kuru bakla
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 adet mor havuç
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 20 - 30 gram taze iç bakla
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1/4 adet dilimlenmiş kırmızı soğan

Mor Havuçlu Fava tarifi nasıl yapılır?

  • Baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin.
  • Soğanların kabuklarını soyun ve iri bir biçimde doğrayın.
  • Beklettiğiniz kuru baklaları ve iri doğranmış soğanları bir tencerenin içine alın. Üzerlerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.
  • Bu şekilde yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumuşayan bakla ve soğanları blendera alın.
  • Tuz, kararbiber ve şekerini ekleyip blenderdan geçirin.
  • Havuçları yıkayıp soyun. Doğrayın ve az su ile haşlayın.
  • Yumuşayan havuçları blenderdan geçirip bakla ile karıştırın. Zeytinyağını ekleyin.
  • Dilediğiniz servis kaplarına alıp, buzdolabında 5-6 saat bekletin.
  • Ardından çıkarıp üzerlerini ince kıyılmış dereotu, taze iç bakla ve ince doğranmış kırmızı soğanla servis edin. Afiyet olsun.

Mor Havuçlu Fava tarifinin püf noktası nedir?

İçinde zeytinyağı bulunan bir meze olduğu için favayı buzdolabında mutlaka dinlendirerek servis edin. Bu şekilde lezzeti daha çok artacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025